Idee├źn Tuin

Hutten

Veghel

14 november 2017

Van Ideeën Tuin naar Innovatie Tuin

Voor Hutten een beproefd concept, voor mij een nieuwe ervaring. Op de website van Hutten had ik al vaker de aankondiging van de ‘ideeën Tuin’ voorbij zien komen, en nu was ik eindelijk eens in de gelegenheid om erbij te zijn. De aanmelding via de site verliep vlekkeloos en ook de bevestigingsmail was helder. Maar wat kon ik nu verwachten? In ieder geval een evenement in de keuken van ‘Hutten Culinair Centrum’ in Veghel tussen 17 en 19 uur, dus vast ook wel wat te eten en te drinken!

Zoals altijd is de aankomst bij Hutten zeer gastvrij. De vrolijke muziek op het parkeerterrein tovert direct een glimlach op je gezicht al voordat je de drempel over bent. Ik was overweldigd door het grote aantal gasten, meer dan 300 personen waren op het event afgekomen. Iedereen gekleed in witte overjas met haarnetje. Natuurlijk is dit zoals het hoort op een locatie waar voedsel wordt bereid, maar het is grappig om te zien wat dit met mensen doet. Opeens is iedereen gelijkwaardig en is er verbinding. Al gauw kwam ik erachter dat de meeste gasten in dienst waren van Hutten. Het is natuurlijk ook een fantastische manier om je medewerkers te betrekken en te informeren over de laatste ontwikkelingen. De sfeer was heel positief, informeel en gezellig, vooral door de vele trotse gezichten.

Tijdens de avond was er veel te zien, horen en proeven. Natuurlijk een aantal nieuwe gerechten, hapjes en drankjes, maar ook nieuws over de laatste ontwikkelingen. Er was volop aandacht voor nieuwe gerechten, onder andere maaltijdsoepen die gebonden waren met groente en aardappel om zo de voedingswaarde te verhogen. De rebranding van de Guijt producten naar het Hutten merk. De nieuwe compostinstallatie die in gebruik is genomen en die de teruggekomen voedingsmiddelen van partijen verwerkt tot compost. En stagiaires konden hun onderzoeken presenteren, onder andere een onderzoek naar smaak en mondgevoel bij patiënten, door op voorkeuren in te spelen wordt het voor de patiënt interessanter om gezond te blijven eten, met alle positieve gevolgen van dien.

Ik vond het vooral mooi om te zien dat de medewerkers een fijne avond hadden. Het was gezellig, ze voelden zich betrokken en trots. Het voelde als ‘outsider’ soms zelfs een beetje ongepast om onderdeel te zijn van dit interne feestje. Van mij had de mix van interne en externe gasten dus best wat anders mogen zijn. Dit evenement is een perfecte manier om relaties en klanten te binden. Misschien in combinatie met een korte sessie vooraf waar de trends in de sector nog eens op een rijtje worden gezet. Vervolgens rollen de gasten door naar de antwoorden van Hutten op deze ontwikkelingen: de Ideeën Tuin, of misschien nog beter de ‘Innovatie Tuin’!

En als een aantal belangrijke relaties niet in de gelegenheid zijn om naar Veghel te komen, zorg er dan voor dat de inspiratie op een andere manier wordt overgebracht. Misschien door middel van vlogjes, of door een ‘innovatie-box’ te maken met een aantal nieuwe gerechten en korte info over de gepresenteerde innovaties. Dit is precies waar Hutten zich mee onderscheidt: voorop blijven lopen en in dialoog met de klant op zoek naar het juiste aanbod. En dat gaat veel verder dan het vullen van een kantine of een warm buffet!