Foto: CorneClemens.nl

Strategische marketeer

Ik ben een marketingspecialist met een passie voor strategie en communicatie. Het liefst werk ik aan de positionering van een nieuwe business. Ik word blij van samen mooie dingen bouwen. Dit kan een nieuw bedrijf zijn, of een nieuw segment/product binnen een bestaande onderneming, of een herpositionering. Ik vind het belangrijk om snel tot de kern te komen en mooie ideeën in het licht te zetten. Dit altijd vanuit klantperspectief met respect voor de identiteit van een onderneming. Ik houd ervan mezelf uit te dagen en mezelf te blijven ontwikkelen. Dat is niet altijd de makkelijkste weg, maar het geeft mij zeker de meeste voldoening!


Innovatie

In het verleden heb ik voor grote multinationals gewerkt, maar dit was altijd in een startende business. In de tijd van T-Mobile was mobiel bellen nog nieuw en was de reactie van veel mensen nog dat ze van-ze-lang-zal-ze-leven nooit een mobieltje nodig zouden hebben. En berichtjes typen (met die kleine toetsen!!) was al helemaal ondenkbaar.

Bij Philips Lighting (tegenwoordig Signify) ben ik gestart in de venture Horticultural Lighting. Op dat moment bestond het team uit zeven personen, inmiddels al meer dan honderd en is Horticulture een zeer gewaardeerde business binnen Lighting. Van innovaties die impact hebben gaat mijn hart dus sneller kloppen!


Duurzaamheid

Mijn interesse voor duurzaamheid is mij met de paplepel ingegoten. Voor mij betekent duurzaamheid dan ook zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en met respect omgaan met de aarde zodat ook volgende generaties hiervan kunnen genieten. Vertical farming is hier een mooi voorbeeld van; op locatie verse groenten telen met minimaal waterverbruik, zonder de aarde verder uit te putten en zonder gebruik te maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Maar duurzaamheid zit ook in kleine dingen en dagelijkse keuzes die je maakt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen hieraan bij kan dragen.


Food

Food is ook voor mij een eerste levensbehoefte, maar food betekent voor mij nog veel meer. Ik vind het belangrijk om bewust te zijn van waar voeding vandaan komt en wat voeding met je doet. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ‘voeding als medicijn’ zich enorm zal ontwikkelen de komende jaren. Bij Philips heb ik verder in de voedselketen mogen kijken, van veredeling tot de consument, en alles wat daartussen zit. Hierbij heb ik heel veel mooie bedrijven en ondernemers leren kennen en veel geleerd over de mooie groente- & fruitsector.


Privé

Ik ben geboren in een echte ondernemersfamilie. Mijn ouders hadden een zaak aan huis, wat inmiddels is uitgegroeid naar een internationale onderneming Welvaarts Weegsystemen. Tijdens mijn jeugd heb ik al ervaren wat ondernemen is, en hoe belangrijk het is om de klant centraal te stellen. Ik ben ook al heel vroeg begonnen met allerlei baantjes in de horeca. Mijn oorsprong ligt in Brabant, maar ik heb na mijn studie 11 jaar in Den Haag gewoond en gewerkt. Hier heb ik mijn huidige partner leren kennen en samen zijn we teruggekomen naar Brabant waar we een karakteristieke hoekgevelboerderij helemaal zelf hebben verbouwd. Ik houd van de authenticiteit die we hebben kunnen behouden tijdens de grote renovatie. In Brabant is ook onze zoon geboren in 2008. Ik ben blij dat hij op kan groeien in het dorpse met veel familie in de buurt. Maar regelmatig heb ik ook behoefte aan de stad, binnen 15 minuten fietsen ben ik dan in mijn favoriete stad Den Bosch. Ik ben best sportief (vind ik zelf), ik loop hard en ga trouw iedere week naar de yoga/pilates. Ik ben ook actief in het bestuur van de plaatselijke judoclub Yushi Ghasi. Verder houd ik ervan mezelf te ontwikkelen door veel te lezen, af en toe een studie te doen en congressen/seminars te bezoeken. En wat niet veel mensen van me weten is dat ik een Dhalia-tuintje heb (tuinieren kan echt heel rustgevend zijn...), en dat ik ook best aardig kan klussen. Ik draai er mijn hand niet voor om om zelf mijn fietsband te plakken of een afvoer te kitten!

Eigenschappen


Autonoom

Servicegericht

No-nonsense

Strategisch

Resultaat gedreven

Commercieel

Gestructureerd

Analytisch

Toegewijd

Professioneel

Team speler

Sensitief

Ondernemend

Klantgericht...en een beetje perfectionistisch en

ongeduldig op zijn tijd...
(Mocht ik er nou één vergeten zijn,

laat het me dan gerust weten!)