Bezoekje supermarkt


Jumbo City

's-Hertogenbosch

18 april 2018

Nieuw concept; Jumbo City in Den Bosch

Ik ben vanochtend op de koffie geweest bij Crossmarks in Den Bosch. Een mooi strategisch retailadviesbureau in de hele mooie De Gruyter fabriek. Ik was vooral verrast door de heerlijke geuren veroorzaakt door de kok die deze dag stond te koken met heel veel verse ingrediënten. Helaas niet voor mij, maar voor een grote klant die op bezoek was. Er werd me trouwens wel verteld dat dezelfde kok iedere week aanwezig is om te koken voor de medewerkers en gasten! (Ik heb ooit gehoord dat in dezelfde Grutyer fabriek ook heerlijke verse kruiden, groenten en fruit verbouwd worden op een hele high tech manier, dus misschien eens kennismaken…)

Maar deze blog is niet begonnen om Crossmarks, maar om de nieuwe Jumbo City in Den Bosch. Niet toevallig is het concept van deze nieuwe stadswinkel ontwikkeld door Crossmarks, dan dan weer wel! Dus meteen maar even langs gefietst. Ik was er rond lunchtijd, en dat was te merken. Het was lekker druk, de doorstroom liep soepel en het aanbod was verrassend vers en divers.

Ik werd ook blij van de activiteiten in de winkel. Er werd verse sushi en pizza gemaakt, brood afgebakken, worstenbroodjes opgewarmd, en verse broodjes en salades gemaakt. Het assortiment van La Place was perfect geïntegreerd en lag er fris en fruitig bij. Voor de consument die snel een lunch wilde scoren was de keuze niet makkelijk. In ieder geval was er alles aan gedaan om de consument te verleiden te kiezen voor gemak, vers en lekker.

Dezelfde consument werd ook getriggerd om voor het avondeten wat mee te nemen. Er was een ruime keuze in thuis-opwarm-food, maar ook in half-fabricaten zodat thuis snel een verse maaltijd ‘gekookt’ kon worden. De focus bij de Jumbo-City ligt duidelijk op een jong publiek die het belangrijk vinden om gezond en lekker te eten, die hier dus ook financieel wat voor over hebben, maar die hier niet teveel tijd aan willen besteden.

Ook aan een snelle lekkere koffie is gedacht. Zonder langs de kassa te moeten kun je direct bij binnenkomst een lekkere bak La Place koffie krijgen. Dus onderweg naar je werk of school snel een koffie (en misschien een ontbijtje) scoren was nog nooit zo makkelijk!

Toen ik wegreed zag ik bij de AH to go aan de overkant een verveelde kassière. Er was geen klant in de winkel. Dus duidelijk heeft de Jumbo de Bosschenaren weten te raken met hun nieuwe concept! Ik ben fan!


Twee weken later bleek de betreffende AH to Go te zijn gesloten…